Plafond lampen

Visie

Rendement word niet bepaald door druk en angst maar door visie, enthousiasme en intelligentie

Het vakgebied van verkoop en commercie is jong. Wat opvalt is dat verkoop organisaties vaak op basis van best effort hun ambitieuze doelstellingen proberen te bereiken. Sturing vind plaats op input en resultaat wordt gemeten op basis van omzet. Alles wat daartussen gebeurt is vaak onsamenhangend.

Bedrijven missen kansen doordat zij onvoldoende in staat zijn om:
Een heldere propositie te formuleren
Deze propositie krachtig in de markt te zetten
Een rationeel en bestuurbaar verkoop proces in te richten
Gedrag en vaardigheden van medewerkers te ontwikkelen

Vaak worden deze problemen onderkent en vaak worden deze knelpunten aangepakt. Deze knelpunten worden echter zelden in samenhang aangepakt.

Organisaties hebben steeds meer de behoefte om hun commerciële organisatie opnieuw uit te vinden. Vanuit identiteit en klantbehoefte stap voor stap werken aan een organisatie waar alle tandwielen op de juiste manier in elkaar grijpen.

Vanuit een lange termijn visie werken aan het optimaliseren van een verkooporganisatie is een goed startpunt. Het managen van de verandering is hierbij de belangrijkste succesfactor bij de invulling. Het leiden van een verandering krijgt vaak onvoldoende aandacht waardoor investeringen in verbetering nauwelijks rendement laten zien.

Wij leren organisaties om vanuit een lange termijn visie een verkooporganisatie vorm te geven, het proces te verbeteren, gereedschap aan te rijken en te bouwen aan gedrag en vaardigheden.

 

 

Meer weten? Neem via het contactformulier contact met ons op.

Contactgegevens J-Sales

Alle gegevens op een rijtje
Telefoon: 06 31 91 31 67
E-mail: info@j-sales.nl

Adres:
Van Vrieslandhove 4
2726 DV Zoetermeer

Online:
LinkedIn: /Bert Ramackers

J-Sales op LinkedIn

Bert Ramackers